Aplicația EuroRescue

eurorescue

Euro Rescue, aplicația mobilă pentru creșterea siguranței post-coliziune

Organizația internațională Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), care evaluează siguranța noilor vehicule introduse pe piață, a lansat Euro Rescue, o aplicație mobilă destinată salvatorilor care intervin la locul unui accident de rutier.

Obiectivul aplicației Euro Rescue este îmbunătățirea siguranței terțiare, adică a celei post-coliziune.

„Întrucât vehiculele devin din ce în ce mai rezistente, complexe și cu un sistem de tracțiune alternativ, a devenit esențial ca primii respondenți să știe ce pot și nu pot face la locul unui accident. Au nevoie de informații rapide și directe despre construirea unui vehicul pentru a ajuta oamenii să iasă din epave în siguranță”, a explicat Euro NCAP

Euro Rescue a fost proiectat în colaborare cu Asociația Internațională a Serviciilor de Incendiu și Salvare (CTIF). Reunește toate fișele de salvare ale producătorilor și ghidurile de răspuns la situații de urgență, care vor fi disponibile chiar și offline. Aceste fișe includ localizarea componentelor, precum airbag-urile și centurile de siguranță, precum și cablurile electrice și bateriile de înaltă tensiune.

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe IOS și Android, în prezent în patru limbi (engleză, franceză, germană și spaniolă) și începând din 2023 în toate limbile europene.

Sursa :floteauto.ro