Ce aveți în buzunarele echipamentului de protecție?

Echimapentele moderne de protecție conțin mai mult „spațiu de depozitare” decât echipamentele din deceniile anterioare, așa că nu este surprinzător faptul că pompierii folosesc spațiul suplimentar pentru a depozita uneltele lor preferate. Cereți oricărui pompier să golească buzunarele echipamentului de protecție și veți găsi probabil suficiente unelte pentru a umple o trusa de scule . De la clești și șurubelnițe până la chingi de nailon și instrumente multiple, pompierul este pregătit pentru orice urmează.
Următoarele sunt cele mai frecvente răspunsuri pe care le-am primit despre uneltele pe care pompierii le poartă în echipamentul de protecție :


– Cordiță
– Carabiniere
– Cuţit , cutter
– Instrument multifuncțional
– Clește de cabluri
– Opritoare/cale uși
– Lanternă
– Șurubelniță
– Chingi salvare ( diferite dimensiuni )
– Cordiță legat furtun
– Mănuși incendiu , mănuși de descarcerare , mănusi chirurgicale
– Foarfecă paramedic
– Cheie Cofret
– Ochelari protecție
– Cagula
– Pix
– Baton proteic


Cât este prea mult?
Mai mult spațiu înseamnă șansa de a transporta mai multe lucruri, dar asta se traduce prin a fi mai bine echipat ? Să fim reali. Câte lucruri din buzunarele tale vor vedea vreodată lumina zilei, cu excepția cazului în care îți speli și îți usuci hainele? Este o întrebare importantă de luat în considerare atunci când alegeți instrumentele potrivite pentru a umple acel spațiu valoros.
În plus, a purta o mulțime de unelte în echipamentul de protecție poate încuraja ceea ce eu numesc ” sindromul găurii rotunde în gaura pătrată ”. Cine nu a văzut un coleg pompier încercând să facă un instrument – cel din buzunar – să se potrivească sarcinii pe care încearcă să o îndeplinească (de obicei cu un rezultat mai puțin de dorit), în loc să-și ia timp suplimentar pentru a folosi instrumentul potrivit pentru aceasta treabă?
Nathan B. a împărtășit acest sfat pe care trebuie să îl luați în considerare: „Cărați ceea ce simțiți că este necesar, dar nu uitați REGULA DE AUR! Dacă trebuie să-ți dai jos mănușile ca să scoți ceva din buzunare, iei prea multe lucruri cu tine ! ”


Contaminarea și curățarea uneltelor
Un alt motiv pentru a limita cantitatea de lucruri transportate în buzunarele echipamentelor de participare – unul care a devenit o prioritate în ultimii ani: orice se află în buzunarele tale trebuie curățat după ce ai lucrat în zona fierbinte a unui incendiu ,chiar dacă nu a fost scos din buzunarul tău.
În afară de particule, cum ar fi funinginea, aproape orice alt compus chimic și cancerigen la care sunteți expus în timpul stingerii incendiilor , este un gaz. Și asta înseamnă că acele gaze te învăluie complet ,din momentul în care intri , acele gaze intră în buzunarele hainelor, în special în acele articole moi, cum ar fi mănuși și chingi de nailon.


Faceți un inventar al buzunarelor
În loc să folosiți buzunarele ca o cutie de scule , luați în considerare articole „numai pentru utilizare în caz de urgență”, cum ar fi următoarele, pe care le puteți păstra într-o pungă de plastic care poate fi înlocuită după fiecare expunere: mănuși și mască medicala.
O lanternă LED mică, care are o mulțime de utilizări, inclusiv semnalizarea altor pompieri dacă ești în blocat.
Aruncă o privire atentă la ce se află în buzunarele hainelor tale și de ce le porți. Păstrați acele articole de valoare reală și protejați-le de contaminare cât timp sunt în buzunarele dvs.

Articol preluat si tradus . Sursa : firerescue1.com

În continuare , am colectat cateva imagini cu uneltele purtate de pompierii din diferite țări și reprezintă o sursa buna de inspirație in alegerea uneltelor potrivite pentru fiecare .