Fireman Acces și QR Code

INOVAȚIE CARE A ÎMBUNĂTĂȚIT SIGURANȚA PENTRU TOȚI

Colaborarea a fost benefică pentru toți cei implicați. Pentru Grupul Renault, acesta a dat naștere la două soluții inovatoare care au ajutat ambele serviciile de urgență să își reducă considerabil timpul de răspuns. În primul rând, „Fireman Access” oferă pompierilor acces rapid și direct la o baterie care arde fie pe modelele hibride plug-in și EV Renault, fie Dacia. Accesul special înseamnă că putem introduce apă în inima bateriilor EV pentru a stinge incendiile în doar 5 minute, în loc de 1 până la 3 ore. Inovația patentată a primit Trofeul de AUR Renault Brothers de la Luca de Meo pe 1 iulie.

A doua inovație, „codul QR”. Un autocolant cu cod QR este plasat pe parbriz și apoi este scanat de serviciile de urgență, oferindu-le toate specificațiile tehnice de care au nevoie pentru operațiunile lor de salvare. Informațiile sunt compilate și incluse pe foaia de salvare. Când echipele de salvare ajung la locul accidentului, codul QR ușor de recunoscut poate fi scanat rapid pentru a determina dacă vehiculul este un model EV, HEV sau PHEV.

Datorită codului QR, serviciile de urgență primesc informații despre arhitectura mașinii (în special, locațiile bateriei și airbag-urilor, locurile ideale de tăiat rapid și sigur etc.). Astfel de informații sunt de ajutor prețios la locul unui accident, deoarece ajută la îmbunătățirea timpilor de răspuns. De exemplu, poate economisi 15 minute atunci când extrageți pe cineva dintr-un vehicul accidentat! Aceste minute prețioase pot ajuta uneori la salvarea unei vieți!

Creată inițial de Grupul Renault, inițiativa foilor de salvare a contribuit și la schimbarea siguranței rutiere în general, deoarece acestea sunt acum solicitate de Euro NCAP în alocarea ratingurilor sale cu stele.
„Codul QR” va apărea pe toate vehiculele Grupului Renault din Europa începând cu 2022.