Simpozion Baterii Litiu-Ion – UL’s Fire Safety Research Institute

Pe 30 martie 2023, Institutul de Cercetare pentru Siguranța la Incendiu (FSRI) și Departamentul de Pompieri și EMS din Districtul Columbia (DCFEMS) au găzduit împreună Simpozionul bateriilor cu litiu-ion: provocări pentru serviciul de pompieri.

În timpul programului, experții în cercetarea privind siguranța la incendiu și operațiunile de siguranță la incendiu au împărtășit cunoștințe de vârf despre tehnologia bateriilor cu litiu-ion, pericolele asociate și cum să atenueze riscurile asociate cu incidentele de incendiu ale bateriei.

FSRI a dezvoltat biblioteca de resurse de mai jos, care conține toate videoclipurile de prezentare și alte resurse importante de siguranță a bateriei litiu-ion partajate în timpul simpozionului.

Varianta FULL a simpozionului , durată : 6 ore și 48 minute


Simpozionul împărțit pe capitole/ subiecte

Steve Kerber, Ph.D. (Vicepreședinte și Director Executiv, FSRI) prezintă misiunea FSRI, pericolele existente în mediul de incendiu de astăzi și provocările pe care le prezintă bateriile litiu-ion pentru pompieri.


Căpitanul Hunter Clare (Departamentul medical de pompieri Peoria) detaliază evenimentele care au dus la explozia sistemului de stocare a energiei bateriei cu litiu-ion care l-a rănit pe el și pe alți trei pompieri în 2019.


Thomas Barth, Ph.D. (Șeful, Direcția de Investigații Speciale, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor) subliniază riscurile de siguranță cu care se confruntă personalul de intervenție în caz de urgență în urma incendiilor de baterii cu litiu-ion în vehiculele electrice. El detaliază, de asemenea, constatările anchetei și recomandările pentru pompieri.


Adam Barowy (inginer de cercetare, FSRI) împărtășește cunoștințele despre construcția bateriilor litiu-ion, motivele pentru care eșuează și procesul de evadare termică. El evidențiază, de asemenea, pericolele de incendiu și explozie ca urmare a propagării termice în bateriile cu ioni de litiu.


Locotenentul John Cassidy (Compania de materiale periculoase 1, FDNY) definește impactul defecțiunii dispozitivului de mobilitate electrică alimentat de baterii cu litiu-ion asupra incendiului. El împărtășește, de asemenea, considerațiile privind stingerea incendiilor și după stingerea incendiului pentru serviciul de pompieri.

Librarie cu materiale documentare FDNY ( baterii litiu ion ) : https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1zG1se9zzFwlPk-0QS0R8llfftjxY4UdT


Căpitanul Evan Balcombe (FDNY) împărtășește provocările în evoluție ale incendiilor vehiculelor electrice și considerațiile tactice de suprimare pentru serviciul de pompieri.


Sisteme de stocare a energiei

Sean DeCrane (Director, Servicii operaționale de sănătate și siguranță, Asociația Internațională a Pompierilor) discută obiectivele proiectului, rezultatele și constatările preliminare pentru studiile ESS efectuate de IAFF, Departamentul de Energie și UL.


Steve Kerber, Ph.D., Moderator
Judy Jeevarajan, Ph.D., Vice President, Research, Electrochemical Safety Research Institute
Chief Otto Drozd, Executive Secretary, Metropolitan Fire Chiefs Association
Chief Michael O’Brian, Board Member, International Association of Fire Chiefs
Captain Hunter ClarePeoria Fire-Medical Department
Sean DeCrane, Director, Health & Safety Operational Services, IAFF


SURSA : https://fsri.org/research-update/lithium-ion-battery-symposium-resource-library